ua en ru

Мінкульт планує фінансувати виробництво україномовних серіалів

Мінкульт планує фінансувати виробництво україномовних серіалів Фото: Нищук заявив, що україномовні серіали повинні зніматися за участю українських акторів

Національним студіям України необхідні ребрендинг і модернізація

Держава може частково фінансувати україномовні серіали, виключно за участю українських акторів. Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук під час наради щодо стану та шляхів розвитку державних підприємств в галузі кінематографії, передає прес-служба Мінкульту.

"У мене особисто є прагнення в частині закону, який незабаром повинен вийти, врахувати необхідність стимулювати успішні продюсерські центри і кіностудії, до того щоб високу професійну виробничу якість, яку вони демонструють під час кіновиробничого процесу, перенаправити в україномовний телевізійний контент", - заявив Нищук.


Він зазначив, що російські актори і російською мовою звучать непереконливо, необхідно розвивати співпрацю у сфері кіно з іншими країнами, переорієнтуватися на інші кіноринки.

"Вже зараз йде підготовка до переговорів з такими країнами, як Канада, Італія, Ізраїль, Іспанія", - повідомив міністр культури.

За його словами, в Україні є база, розвинувши яку можна отримати потужний кінопотенціал. Національним студіям необхідні ребрендинг і модернізація.

"Я дуже хотів би щоб ви допомогли нашим представникам державних студій. Треба подумати, як ми можемо напрацювати модуль спільної діяльності, як зробити ці кінофабрики привабливими і як долучити продюсерів, щоб вони подавали фільми від тієї чи іншої студії - це на сьогодні одне з пріоритетних завдань", - додав Нищук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінкульт заперечує плани по знесенню Арки дружби народів у Києві.