ua en ru

Мінкульт переводить студентів і викладачів з Луганська і Донецька у внз Києва, Львова, Харкова і Одеси

Міністерство культури України переводить студентів і викладачів з Луганська і Донецька у вищі навчальні заклади культури і мистецтв Києва, Львова, Харкова і Одеси. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Так, у 8 внз культури і мистецтв у Києві, Львові, Харкові та Одесі переводяться 297 студентів та 5 асистентів-стажистів Луганської державної академії культури і мистецтв та Донецької державної музичної академії ім. Прокоф'єва, які навчалися за держзамовленням (238 бакалаврів, 43 фахівця, 16 магістрів).

Також в системі освіти України будуть працевлаштовані 55 співробітників Донецької державної музичної академії ім. Прокоф'єва і 26 співробітників Луганської державної академії культури і мистецтв. Їх працевлаштування буде здійснюватися після переведення студентів.

Як повідомляється, Мінкульт перерозподіляє місця державного замовлення між вищими навчальними закладами сфери свого управління на основі інформації внз культури і мистецтв про кількість осіб, які написали заяви про переведення.

Нагадаємо, Київський національний університет культури і мистецтв виграв суд у Міносвіти після того, як міністерство позбавило його ліцензії.