ua en ru

Мінкульт домагається зміни Генплану Києва для збереження історичних ареалів столиці

Мінкульт домагається зміни Генплану Києва для збереження історичних ареалів столиці
Міністерство культури України домагається зміни Генерального плану, який діє до 2020 р., з метою збереження історичних ареалів Києва.

Міністерство культури України домагається зміни Генерального плану, який діє до 2020 р., з метою збереження історичних ареалів Києва. Про це на брифінгу заявив міністр культури Євген Нищук (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас зараз діє новий науково-методична рада, який висловив зауваження до того плану, який розробляється до 2020 року Київською адміністрацією, і ми звичайно направили ці зауваження. На превеликий жаль, ці зауваження не були враховані. Вони пішли на Мінрегіонбуд і звідти повернулися до нас без урахування зауважень", - розповів Нищук.

За його словами, призупинення Генплану і спроби міністерства внести правки переслідують мету зробити так, щоб історико-архітектурний опорний план Києва зробив неможливим забудови і зберіг всі історичні ареали.

"Це наша головна мета на зупинення цього положення і деякої затримки генерального плану. Думаю, громадськість нас підтримає", - зазначив Нищук.

"За цим планом, наприклад, до 2025 року ми зменшуємо історичні ареали, яких було п'ять, а в цьому плані зазначається, що їх залишиться всього два", - додав міністр.

Нагадаємо, КМДА розраховує, що Мінкульт профінансує відновлення разрушившейся стіни Софійського собору.