ua en ru

Азаров заявив, що на місці чиновників РФ не видавав би кредит Україні

Президент РФ Володимир Путін повідомив Миколі Азарову, що всі його міністри були проти виділення кредиту Україні на 15 млрд дол. Про це заявив прем'єр-міністр в інтерв'ю українським телеканалам.

Президент РФ Володимир Путін повідомив Миколі Азарову (на фото), що всі його міністри були проти виділення кредиту Україні на 15 млрд дол. Про це заявив прем'єр-міністр в інтерв'ю українським телеканалам.

"Я можу розкрити таку одну невелику таємницю: на нещодавній зустрічі з Президентом Російської Федерації Путіним він мені сказав - для мене не новину, але може для наших телеглядачів новину - таку річ, що "всі мої радники, мається на увазі міністри, крім голови уряду, були проти надання Україні кредиту". Та якби я був на їхньому місці, чисто з фінансово-економічних міркувань, я б теж, напевно, був проти. Тому що кредит наданий Україні на виключно вигідних умовах", - заявив Азаров.

За його словами, в тих жорстких економічних умовах, в яких перебувала Україна, пропонували немислимі відсотки прибутковості, Російська Федерація запропонувала Україні 5%.

"Кредит під 5%, наданий на таких умовах і так швидко, допоміг нам врятувати ситуацію, уникнути різкого її погіршення, дозволив стабілізувати і заклав хороші перспективи на 2014 р.", - заявив Азаров.