ua en ru

Міністри оборони країн ЄС вперше провели навчання по відображенню кібератаки

Міністри оборони країн ЄС вперше провели навчання по відображенню кібератаки Фото: боти (commons.wikimedia.org)

Навчання пройшли в столиці Естонії

У столиці Естонії Таллінн в четвер, 7 вересня, міністри оборони країн Європейського Союзу вперше провели стратегічні кібернавчання EU Cybrid 2017. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що під час навчань міністрів оборони Євросоюзу була симульована кібератака на військові структури ЄС, а вони повинні були прийняти відповідні політичні рішення.

"Основною метою навчань було відпрацювання управління кризовою ситуацією і стратегічної комунікацією між країнами-членами ЄС в умовах кібератаки на військові структури Європейського Союзу", - повідомили в прес-службі державної канцелярії Естонії.

За словами міністра оборони Естонії Юрі Луйка, навчання показали, що різні технічні проблеми можуть швидко перетворитися на питання, які вимагають політичного керівництва

Під час навчань міністрам, зокрема, була надана інформація про кібератаки, які призвели до відмови роботи військових структур ЄС.

На навчання в якості спостерігачів були запрошені генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг і єврокомісар з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні.

Нагадаємо, у липні повідомлялося, що міністри оборони країн Євросоюзу у вересні 2017 року вперше проведуть навчання щодо відображення кібератаки.