ua en ru

Міністри оборони країн ЄС у вересні проведуть навчання по відображенню кібератаки

Міністри оборони країн ЄС у вересні проведуть навчання по відображенню кібератаки Фото: хакерська атака (колаж РБК-Україна)

Метою навчань є моделювання дій міністрів при подоланні наслідків кібератаки

Міністри оборони країн Євросоюзу у вересні 2017 року вперше проведуть навчання по відображенню кібератаки. Про це повідомляє DW.

Як наголошується, тренувальне заняття EU CYBRID 2017 пройде 7 вересня в Талліні. Метою навчань є моделювання дій міністрів при подоланні наслідків кібератаки.

На думку міністра оборони Естонії Юрі Луйка, навчання будуть сприяти більш тісній співпраці з НАТО, а також дозволять зменшити бар'єри між двома організаціями.

В рамках навчань увагу буде сконцентровано на оцінці ситуації, виробленні механізмів кризового управління та стратегічної комунікації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що велика глобальна кібератака може призвести до світових економічних втрат в сумі близько 53 млрд доларів, що відповідає рівню катастрофічного стихійного лиха.

Зокрема, в червні напад вірусу, що одержав назву "NotPetya", поширилося від інфекції в Україні на компанії по всьому світу. Вірус зашифровував дані на заражених комп'ютерах, роблячи їх непрацездатними і порушують діяльність у портах, юридичних фірмах і фабриках. За підрахунками Cyence, "NotPetya" викликав економічні витрати на 850 млн доларів.