ua en ru

Міністром оборони Венесуели вперше призначено жінку

Президент Венесуели Ніколас Мадуро призначив новим міністром оборони жінку - адмірала Кармен Мелендес.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро призначив новим міністром оборони жінку - адмірала Кармен Мелендес, передає агентство Reuters.

Церемонія призначення нового глави військового відомства пройшла в Музеї революції в Каракасі, де знаходиться саркофаг з тілом Уго Чавеса.

"Тут, у місці, де покояться останки команданте, я назву ім'я нового командувача нашими Збройними силами, - сказав Мадуро в прямому ефірі, що транслюється всіма телеканалами країни. - Вперше в історії країни міністром оборони стане жінка: це Мелендес, солдатів вітчизни".

51-річна Кармен Тереса Мелендес Рівас вступила до лав збройних сил в 1979 р., коли жінкам вперше було дозволено служити в армії. Крім військової освіти, вона має вчений ступінь у галузі економіки.

Раніше Кармен Мелендес очолювала президентську адміністрацію. У липні минулого року вона стала першою в історії Венесуели жінкою з адміральським званням. "Наша перша жінка-адмірал - це гідно оплесків на адресу всіх венесуельських жінок", - сказав тоді нині покійний президент Уго Чавес, вручаючи Мелендес адміральські погони. У жовтні 2013р. Чавес надав їй широкі повноваження на інспектування державних органів при розслідуванні заяв про випадки корупції та неефективності державних служб.

Кармен Мелендес змінить на посту міністра Дієго Молер, який встав на чолі Збройних сил у жовтні 2012 р.

Крім Венесуели, представниці прекрасної статі очолюють нині міністерства оборони в Нікарагуа, Парагваї та Еквадорі.