ua en ru

Міністр зовнішньої торгівлі Нідерландів стала в. о. глави МЗС

Міністр зовнішньої торгівлі Нідерландів стала в. о. глави МЗС Фото: Нідерланди (pixabay.com)

Сігрід Каг стала в. о. глави МЗС країни

Міністр зовнішньої торгівлі і розвитку співробітництва Нідерландів Сігрід Каг стала тимчасово виконуючою обов'язки глави МЗС країни. Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, передає Telegraaf.

Повідомляється, що Каг буде тимчасово поєднувати роботу на двох посадах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністр закордонних справ Нідерландів Хальбе Зейлстра подав у відставку. Зейлстра прийняв рішення піти у відставку через скандал. Напередодні чиновник зізнався, що збрехав про присутність на зустрічі з Володимиром Путіним у 2006 році.

Зейлстра неодноразово стверджував, що 12 років тому, будучи співробітником нафтогазової компанії Shell, був присутній на зустрічі з іноземними бізнесменами на дачі у Путіна, під час якої російський президент говорив про "величну Росію, до складу якої повинні увійти Білорусь, Україна і країни Прибалтики, а також Казахстан".

Міністр продовжує наполягати на тому, що ця розмова справді мала місце: він нібито дізнався про його суть від джерела, яке було присутнэ на зустрічі. Зейлстра, за його словами, вирішив оприлюднити історію від власного імені, щоб не наражати на небезпеку джерело і його бізнес.