ua en ru

Міністр оборони РФ отримав в особисте користування історичний пам'ятник в Криму

Міністр оборони РФ отримав в особисте користування історичний пам'ятник в Криму Фото: міністр оборони РФ Сергій Шойгу

Передачу історичних територій схвалив особисто Путін

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу отримав в особисте користування території історичної пам'ятки "Костянтинівський равелін" в тимчасово окупованому Севастополі. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Встановлені чергові факти незаконної передачі об'єктів державної власності України на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим у користування приватним особам, наближеним до президента Росії. Так, за безпосередньої згоди президента РФ Ст. Путіна, в особисте користування міністру оборони РФ С. Шойгу передана територія історичної та архітектурної пам'ятки р. Севастополь "Костянтинівський равелін" і два причали Костянтинівської батареї", - йдеться в повідомленні.


Процедура переоформлення прав власності передбачає відчуження "Костянтинівського равеліну", передачу його "Російському географічному товариству", а після переуступку прав родичам дружини Шойгу.

За даними розвідки, на території об'єкта вже почалося будівництво рекреаційного центру та приватного яхт-клубу.

"Будівництво отримало статус "режимного об'єкта" та його охорону здійснюють військовослужбовці 102 окремого загону спеціального призначення ЧФ РФ", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найбільший кримський туроператор розпродує своє майно.