ua en ru

Міністр оборони Білорусі заявив, що спільні з РФ навчання носять оборонний характер

Міністр оборони Білорусі заявив, що спільні з РФ навчання носять оборонний характер Фото: mil.by

Равков заявив, що навчання "Захід-2017" не спрямоване проти інших країн

Міністр оборони Білорусі генерал-лейтенант Андрій Равков заявив, що спільні військові навчання з Російською Федерацією "Захід-2017" має оборонну спрямованість і служить зміцненню миру і безпеки. Про це повідомляє ТАСС.

"протягом уже декількох місяців звучать одні й ті ж звинувачення, засновані не на фактах, а на домислах. Тут і "побоювання з приводу того, що російські війська нібито можуть залишитися на території Білорусі після навчання "Захід-2017", що саме вчення носить не оборонний, а наступальний характер і спрямоване проти НАТО, а конкретно - проти країн Балтії та Польщі", - йдеться в повідомленні.

За словами міністра, відповідні кроки з боку Білорусі і Росії у зв'язку з ескалацією військових приготувань у суміжних країнах були неминучі.

"Це як мінімум комплекс заходів по зміцненню обороноздатності союзної держави, які не обмежуються тільки проведенням спільних навчань. Тому цілком ймовірно, що "стурбованість" деяких західних країн пов'язана із закінченням їх сухих односторонніх дій, спрямованих далеко не на зміцнення миру і міжнародної безпеки.

Равков підкреслив, що навчання "Захід-2017" є планове і не спрямоване проти третіх країн, має оборонну спрямованість і служить зміцненню миру і безпеки, що повністю відповідає національним інтересам і Білорусі, і Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, створення військового угруповання Російською Федерацією у Білорусі носить наступальний характер.