ua en ru

Міністр ФРН: в Європу можуть прибути до 10 мільйонів біженців

Міністр ФРН: в Європу можуть прибути до 10 мільйонів біженців Фото: міністр з питань економічного співробітництва та розвитку ФРН Герд Мюллер

На шляху в Європу в даний час знаходяться від восьми до десяти мільйонів осіб

Країни Європи, в тому числі Німеччина, може зіткнутися з набагато більш масштабним припливом біженців, ніж зараз. Про це заявив міністр з питань економічного співробітництва та розвитку ФРН Герд Мюллер, передає DW з посиланням на Bild am Sonntag.

"До нас прибули лише десять відсотків тій хвилі біженців, яка бере початок в Сирії та Іраку", - заявив Мюллер.

За словами міністра, "на шляху до Європи" в даний час знаходяться від восьми до десяти мільйонів людей з кризових регіонів.

"Ті, хто прибувають зараз до нас, роками перебували в наметових містечках, льохах і сараях, без питної води і електрики. Те, що світова спільнота не здатна забезпечити їх виживання на місцях, - ганебно", - додав Мюллер.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель пообіцяла розглянути поправки, що спрощують процедуру депортації мігрантів.

Варто відзначити, що тема депортації мігрантів опинилася в центрі уваги після того, як більше 100 жінок в Кельні і Гамбурзі піддалися нападам і сексуальним домаганням в переддень Нового року. Пізніше про масові напади на жінок у новорічну ніч заявили ще 3 країни ЄС, зокрема, Австрія, Швейцарія та Фінляндія.