ua en ru

Міністр бюджету Франції Каузак потрапив під слідство

Французьке правосуддя почало дослідчу перевірку стосовно міністра планування бюджету країни Жерома Каузак. Пов'язано це з тим, що, на думку французької прокуратури, чиновник мав у Швейцарії банківський рахунок, який приховував і використовував з метою ухилення від сплати податків, передає Reuters з посиланням на прокуратуру Парижа.

Перші повідомлення про те, що Каузак аж до 2010 року виводив гроші на секретний рахунок у банк UBS, з'явилися у французьких Інтернет-ЗМІ. Основним доказом проти міністра є запис телефонної розмови, на якій "голос Каузака" говорить про наявність рахунку в UBS.

Повідомляється, що дослідча перевірка може зайняти до декількох місяців. Прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Ейро був закритий для коментарів з приводу підозр на адресу одного з членів кабінету.

Відзначимо, що в грудні 2012 року Каузак виступив з ініціативою про проведення податкової перевірки всіх членів уряду. У французькій пресі також циркулювали чутки про те, що міністр бюджетного планування є одним з головних кандидатів на звільнення в рамках кадрових перестановок, які запланував Президент П'ятої республіки Франсуа Олланд.

Читайте також: Французька влада може піти на скорочення 75-відсоткового податку на багатство