ua en ru

Кутовий розповів про основні етапи земельної реформи

Кутовий розповів про основні етапи земельної реформи Фото: Кутовий розповів про основні етапи земельної реформи

Перше питання земельної реформи - це запуск прозорого обміну землі

Земельна реформа в Україні передбачає запуск прозорого обміну землі, реформи системи державної підтримки сільгоспвиробників та підвищення ефективності і приватизації державних підприємств. Про це 20 травня під час години запитань до уряду у парламенты заявив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перше питання земельної реформи - це запуск прозорого обміну землі... Другий наш ключовий пріорітет - реформа держпідтримки і акцент на малих та середніх фермерів. Третій - це реформа держпідприємств, збільшення їх прибутковості, підвищення ефективності, а також приватизація",- заявив Тарас Кутовий.


Окрім того, за його словами, у планах міністерства - розвиток сільських територій, що тісно перекликається з підтримкою малих та середніх виробників, розширення ринків збуту, передусім тих, які стосуються виробництва товарів з доданою вартістю, органічне виробництво та питання блоку безпечності харчових продуктів.

Нагадаємо, Кутовий вважає, що одним з етапів реформи агропромислового сектора повинна стати переорієнтація програм державної підтримки на групи фермерів.