ua en ru

Міністерство фінансів США ввело санкції проти 13 чиновників Венесуели

Міністерство фінансів США ввело санкції проти 13 чиновників Венесуели Фото: Ніколас Мадуро Марос (instagram.com/dpresidencia)

Мінфін США наклав санкції через наміри Мадуро переписати конституцію

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки (США) ввів санкції проти 13 колишніх і нинішніх чиновників Венесуели. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну США.

"Сьогодні Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США призначило санкції проти 13 нинішніх або колишніх високопосадовців уряду Венесуели відповідно з виконавчим розпорядженням (ЕО) 13692, проти чиновників, підривають демократію в країні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, санкції випереджають заплановане президентом Венесуели Ніколасом Мадуро скликання Установчих зборів 30 липня 2017 року, які будуть мати право переписувати конституцію Венесуели і можуть прийняти рішення про розпуск венесуельських державних установ.

"Недоліки процедури виборів Установчих зборів практично гарантують, що більшість його членів будуть представляти інтереси президента Ніколаса Мадуро", — йдеться в повідомленні Мінфіну.

У списку санкцій США виявилися уповноважений з прав людини Венесуели Тарек Вільям Сааб, голова Національної виборчої ради Тібісай Лусена, міністр освіти Еліас Хауа, а також Марія Варела, яка зараз входить у комісію по створенню Національного установчих зборів, а раніше була головою пенітенціарної служби Венесуели.

Їх внесли в санкційний список за те, що вони активно проводять вибори в Установчі збори або іншим чином підривають демократію та права людини у Венесуелі. Так, всі активи 13 осіб, що потрапляють під юрисдикцію США, заморожені, а американським громадянам заборонено з ними контактувати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США розглядають можливі санкції проти нафтового сектору Венесуели