ua en ru

Міністерствам та ДПСУ доручено опрацювати питання зняття обмежень на реєстрацію платниками ПДВ платників єдиного податку, - А.Клюєв

Уряд України буде уважно працювати з усіма пропозиціями підприємців, заявив перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, коментуючи пропозиції координаційної ради з розвитку малого та середнього бізнесу при Кабінеті міністрів, засідання якого відбулося минулого тижня. Про це повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра

А.Клюєв повідомив, що Міністерству фінансів, Мінекономрозвитку, Міністерству юстиції та Державній податковій службі(ДПСУ) доручено опрацювати питання зняття обмежень на реєстрацію платниками ПДВ платників єдиного податку. У разі необхідності будуть підготовлені пропозиції до розгляду у другому читанні проекту закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів", додав перший віце-прем'єр-міністр.
На основі пропозицій підприємців, ДПСУ отримала доручення забезпечити однозначне тлумачення і застосування норм Податкового кодексу про стягнення збору за спеціальне водокористування.
За словами А.Клюєва, також будуть розроблятися пропозиції щодо можливостей зменшення ставки єдиного соціального внеску.
Мінрегіонбуду доручено терміново проінформувати Кабінет міністрів і координаційну раду про стан нормативного регулювання розміщення так званих малих архітектурних форм, а також прискорити затвердження порядку розміщення тимчасових споруд у відповідності зі статтею 28 закону "Про регулювання містобудівної діяльності".
За словами А.Клюєва, Мінагрополітики разом з іншими органами виконавчої влади за участю координаційної ради підприємців мають провести аналіз існуючих методик грошової оцінки землі і в 10-денний термін поінформувати Кабінет міністрів. Мінрегіонбуд повинен включити представників координаційної ради підприємців до складу робочої групи з оцінки та спрощення процедур погодження та введення в експлуатацію будівництв, тимчасових споруд та МАФ.
Перший віце-прем'єр-міністр також повідомив, що Київська міська держадміністрація отримала доручення провести зустріч з представниками адміністрацій ринків та працюючих на них підприємців, для обговорення та вирішення проблем ринкової торгівлі, включаючи стихійну торгівлю. Столична адміністрація також має провести перевірку роботи КП "Київпарксервіс", перевірити скарги підприємців та вжити заходів у разі виявлення порушень або зловживань.
За словами А.Клюєва, Мінекономіки та Антимонопольний комітет повинні опрацювати пропозицію про встановлення мінімального обсягу торговельних площ у супермаркетах і гіпермаркетах для продукції місцевого виробника.