ua en ru

Мінінфраструктури затвердило тарифну політику залізниць держав СНД на міжнародні перевезення вантажів на 2013 р

Міністерство інфраструктури України підписало наказ щодо затвердження тарифної політики залізниць держав СНД на міжнародні перевезення вантажів на 2013 р. Відповідний наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 7 грудня 2012 р., передає прес-служба Мінінфраструктури.

Наказ передбачає застосування при перевезенні транзитних вантажів по території України тарифної політики. Так, уведення в дію наказу передбачає встановлення відповідно до міжнародних договорів на залізничному транспорті України транзитного тарифу: він застосовується для перевезень транзитних вантажів залізницею України.

"Наказом встановлені базові ставки на перевезення транзитних вантажів - відповідно до відстані, на яку перевозиться вантаж. Вони поширюються на перевезення наливних вантажів повагонними відправками в цистернах і бункерних напіввагонах, перевезення вантажів повагонними відправками в універсальному рухомому складі, перевезення завантажених та порожніх універсальних великотоннажних контейнерів, а також перевезення завантажених та порожніх універсальних середньотонажних контейнерів", - зазначили в Мінінфраструктури.

До тарифної політики, згідно з пропозиціями залізничних адміністрацій, були внесені зміни та доповнення. Серед новаторств - введені правила визначення плати за перевезення приватних (власних) навантажених і порожніх вагонів (без перевантаження) при виявленні під час транспортування технічної несправності (якщо ушкодження сталося не з вини залізниці), що перешкоджає продовженню перевезення, і здійсненні поточного відчіпного ремонту таких вагонів не на станції відчеплення (пункт 3.2.7). Відтак якщо вагон було ушкоджено не з вини залізниці, то всі витрати бере на себе вантажовідправник.

У тарифній політиці, що вступає в силу із 2013 р., також актуалізовані правила визначення плати за перевезення пристроїв, а також у вагонах, обладнаних знімним та незнімним устаткуванням -цей пункт приведено у відповідність з правилами міжнародного транзитного тарифу.

Також були внесені зміни до порядку розрахунку і округлення базової ставки і округлення провізних платежів: він доповнений положеннями, що регламентують порядок округлення додаткових зборів та провізної плати після застосування коефіцієнтів і індексів, а також провізних платежів при перерахунку в доларах або євро.

Тарифна політика залізниць держав-учасниць СНД на перевезення вантажів в міжнародному сполученні на 2013 фрахтовий рік була прийнята XXI Тарифною конференцією держав-учасниць СНД.

Читайте також: В Україні індекси тарифів на вантажні перевезення залізничним транспортом в III кварталі 2012 р. зросли на 6,6%