ua en ru

Мінінфраструктури спростило техконтроль колісних транспортних засобів

Міністерство інфраструктури України спростило технічний контроль колісних транспортних засобів. Спрощення державного контролю затверджено відповідною постановою Кабінету міністрів України на засіданні уряду 8 лютого 2012 р., передає прес-служба Мінінфраструктури.

Згідно з прийнятою постановою, суб'єкти господарювання, які здійснюють технічний контроль, працюватимуть по принципу подання заяв. Тобто, виконавець обов'язкового техконтролю надсилатиме Міністерству інфраструктури поштою повідомлення про відповідність його матеріально-технічної бази та персоналу вимогам щодо провадження своєї діяльності. У свою чергу, Мінінфраструктури інформує Державтоінспекцію МВС про відповідність цього суб'єкта господарювання вимогам законодавства та про можливість включення його до реєстру суб'єктів проведення обов'язкового технічного контролю колісних транспортних засобів. Після цього ДАІ вносить дані про пункти контролю суб'єкта господарювання до реєстру виконавців обов'язкового технічного контролю та власне інформує самого підприємця.

Мінімальний перелік обладнання, необхідного для здійснення обов'язкового технічного контролю колісних транспортних засобів, яке має бути у суб'єкта господарювання, а також форми заяви, повідомлення, акта перевірки, протоколу теж затверджені постановою.

"Уведення в дію проекту постанови сприятиме встановленню в Україні єдиних вимог щодо процесів і процедур перевірки конструкції, технічного стану транспортного засобу під час обов'язкового технічного контролю, а це у свою чергу сприятиме створенню конкурентного середовища для виконавців перевірок. Крім того, такі ж процеси і процедури перевірки конструкції і технічного стану транспортних засобів вже протягом 15 років практикують держави-члени ЄС", - йдеться в повідомленні Мінінфраструктури.

Нагадаємо, Кабмін з 1 січня 2012 р. встановив перелік платних послуг, які дозволяється надавати підрозділам ДАІ. Зокрема, вартість реєстрації або перереєстрації колісних транспортних засобів з видачею свідоцтва та номерних знаків визначена в розмірі 152,63 грн для вітчизняних автомобілів і 190,15 грн - для машин закордонного виробництва, мототранспорту, причепів вітчизняного виробництва та країн СНД - 148,63 грн.