ua en ru

Мінінфраструктури розглядає можливість реструктуризації боргів у дорожньому господарстві

Міністерство інфраструктури України розглядає можливість реструктуризації боргів в дорожньому господарстві.

Міністерство інфраструктури України розглядає можливість реструктуризації боргів в дорожньому господарстві. Про це на брифінгу повідомив міністр інфраструктури Максим Бурбак.

За його словами, на сьогодні є значні борги Державного казначейства перед "Укравтодором" за виконаний обсяг робіт. Тому уряд буде вивчати всі можливі механізми для вирішення проблем з фінансуванням галузі.

"У структурі витрат на утримання доріг бюджетом передбачено понад 15 млрд грн, з них близько 10 млрд грн піде на обслуговування боргу, 3 млрд - це борг за виконані роботи. Тобто 2,5 млрд залишається на утримання 170 тис. км доріг. Тому будемо проводити переговори з нашими партнерами про те, щоб реструктуризувати борг, щоб більше грошей залишилося на утримання", - зазначив Бурбак.

Крім того, за його словами, вже надходять звернення від іноземних компаній з пропозиціями щодо будівництва доріг, а отже, буде змінено законодавство для оновлення мережі автодоріг на умовах концесії.

Міністр підкреслив, що на весняні ремонтні роботи кошти вже виділені. Також розпочата ліквідація заборгованості перед дорожниками по заробітній платі.