ua en ru

Мінінфраструктури пропонує в 4 рази збільшити страхові виплати пасажирам в разі нещасних випадків на транспорті

Міністерство інфраструктури України виступає за збільшення суми страхових виплат пасажирам ліцензованого транспорту, які потрапили у ДТП, до 24 тис. неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Відповідний проект постанови Кабінету міністрів України "Про внесення зміни до положення про обов'язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті" розробили фахівці департаменту безпеки відомства, передає прес-служба Мінінфраструктури.

Як відзначають у департаменті, наразі страхові виплати на транспорті не відповідають сьогоднішньому рівню вартості медичної допомоги постраждалим від нещасних випадків на транспорті чи поховання загиблих, матеріальної компенсації у зв'язку з втратою годувальника в аваріях та дорожньо-транспортних пригодах. Тож Мінінфраструктури пропонує підвищити розмір страхової суми для кожного застрахованого з 6 тис. до 24 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

"Із прийняттям цієї постанови зросте соціальна захищеність пасажирів, потерпілих унаслідок нещасних випадків на транспорті, та довіра громадськості до діяльності страхових компаній у галузі транспорту. Адже, як свідчить аналіз, у 2011 р. при страхуванні пасажирів від нещасних випадків на транспорті страховим компаніям підприємствами, підвідомчими Мінінфраструктури, було перераховано 86 млрд 113,5 млн грн, утім, страхові виплати за 57 страхових випадків склали лише 358 тис. 938 грн, тобто 0,42 % від перерахованих коштів", - йдеться в повідомленні Мінінфраструктури.

Читайте також: Мінінфраструктури пропонує встановити єдині правила перевезення пасажирів на внутрішніх і міжнародних рейсах