ua en ru

У Мінінфраструктури пояснили формування зарплати глави "Укравтодору"

У Мінінфраструктури пояснили формування зарплати глави "Укравтодору" Фото: зарплата Новака відповідає ринковому рівню (РБК-Україна)

Зарплати голів всіх держслужб відповідають реаліям ринку праці

Зарплата глави ГА "Укравтодор" Славоміра Новака формувалася на підставі тарифної сітки для держслужбовців, що передбачає наявність різних надбавок. Про це розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає прес-служба Мінінфраструктури.

За словами міністра, оскільки "Укравтодор" є державним підприємством, держслужбою, для нарахування заробітної плати у ній використовується саме тарифікація держслужбовців.

"У випадку "Укравтодору" не було можливості підписати контракт з головою і забезпечити ринкову зарплату з-за того, що "Укравтодор" - державне агентство, а не державне підприємство, це державна служба. І ми пішли встановлення надбавок", - пояснив Омелян.

Він додав, що Міністерство ініціювало встановлення надбавок, а уряд це рішення підтримало, що дозволило забезпечити конкурентну ринкову зарплату голові служби.

Омелян також позитивно оцінив роботу Новака на своїй посаді.

"Я вважаю, що Славомір Новак - абсолютно якісний людина на своїй посаді", - заявив Омелян.

Відзначимо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що главі "Укравтодору" підняли зарплату на 900%.

Нагадаємо, в Україні на посаді керівника "Укрзалізниці" Войцех Балчун отримував щомісячний посадовий оклад у розмірі 461,6 тис. гривень.