ua en ru

Мінінфраструктури має намір провести дерегуляцію аеропортів за нормами ЄС

Мінінфраструктури має намір провести дерегуляцію аеропортів за нормами ЄС Фото: Володимир Омелян (yatsenyuk.org.ua)

Омелян повідомив, що розпочата робота над наказом, який імплементує директиву ЄС щодо аеропортових зборів

Вирішили кардинально дерегулювати аеропорти з пасажиропотоком до 5 мільйонів, у відповідності з нормами ЄС. Про це написав міністр інфраструктури України Володимир Омелян у своєму Facebook.

"Замість напівреформ і поліпшень, вирішили кардинально дерегулювати аеропорти з пасажиропотоком до 5 млн, згідно з нормами ЄС. Почали роботу над наказом, який імплементує директиву ЄС щодо аеропортових зборів. Таким чином, ми повністю вирішимо питання і про знижки, і про базування і диференціації зборів для авіаперевізників", - написав він.

Так, директива ЄС передбачає, що аеропортові збори регулюються державою тільки у випадку, коли обсяг перевезень аеропорту перевищує 5 млн пасажирів.

Згідно з даними "Центру транспортних стратегій" за 2016 рік, єдиний український аеропорт, пасажиропотік якого перевищив даний показник - це аеропорт "Бориспіль" (8,65 млн чоловік за минулий рік). Обсяги пассажиропоперевозок інших великих аеропортів, зокрема, таких як "Жуляни", "Одеса", "Львів" та "Харків" - значно менше, відповідно всі вони можуть потрапити під дерегуляцію.

І ще з добрих авіаційних новин на вечір: 1. Державіаслужба сьогодні запустила крутій проект для авіакомпаній, що дозвіл...

Опубліковано Volodymyr Omelyan 12 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Володимир Омелян заявив, що переговори з ірландською авіакомпанією-лоукостером Ryanair вийшли на фінальну стадію.