ua en ru

Мінінфраструктури ініціює обов'язкове встановлення касових апаратів в автобусах

Міністерство інфраструктури України пропонує внести зміни до законодавства щодо обов'язкового встановлення касових апаратів у транспортних засобах, задіяних в пасажирських перевезеннях.

Міністерство інфраструктури України пропонує внести зміни до законодавства щодо обов'язкового встановлення касових апаратів у транспортних засобах, задіяних в пасажирських перевезеннях. Про це сьогодні повідомив міністр інфраструктури Максим Бурбак за підсумками переговорів із перевізниками, що влаштували акцію під Кабінетом міністрів України, передає прес-служба Мінінфраструктури.

"Не повинно бути поділу на легалів і нелегалів. Тому прийнято спільне рішення стосовно встановлення в автобусах касових апаратів для друку фіскальних чеків, щоб не було тіньових перевезень", - сказав Бурбак.

За його словами, після запровадження касових апаратів, а також системи допуску до роботи на ринку перевезень (фінансова спроможність, професійна компетентність і добропорядність) відпадуть й інші питання, порушені перевізниками - буде знято обмеження на виконання міжобласних рейсів та відмінено конкурси на право їх виконання.

Над вирішенням інших проблем сфери внутрішніх автомобільних пасажирських перевезень працюватиме робоча група, до складу якої увійдуть фахівці Мінінфраструктури, Укртрансінспекції, народні депутати та представники перевізників.

Утім, як наголосив Бурбак, не буде жодних компромісів щодо безпеки перевезень. Тобто Мініфраструктури виступає за виключне дотримання перевізниками правил дорожнього руху, встановлених швидкісних обмежень, режиму роботи і відпочинку водіїв, технічну справність транспортного засобу.