ua en ru

Мінінформполітики вимагає перевірити ФСБ за переслідування журналістів Криму

Мінінформполітики вимагає перевірити ФСБ за переслідування журналістів Криму Фото: Сергій Костинський

У МІП вважають, що спецслужби і Слідком РФ утискають свободу слова

Радник міністра інформаційної політики з питань інформаційної політики Криму Сергій Костинський звернувся до прокуратури Криму з вимогою перевірити російські ФСБ і Слідчий комітет за фактом переслідування кримських журналістів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінінформполітики.

"З метою відстояти права журналістів і захистити співвітчизників, громадян України на окупованій території АР Крим, а також не допустити позбавлення кримських журналістів свободи слова, радник Міністра з питань інформаційної політики Криму Сергій Костинський звернувся із заявою про скоєння кримінального злочину прокурору АР Крим Савченко В. Л. ", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що радник глави Мінінформполітики вимагає перевірити ознаки злочину у скоєних діях Федеральної служби безпеки і Слідчого комітету Російської Федерації по відношенню до кримських журналістів.

"Подано заяву за фактом вчинення правопорушень стосовно незалежних кримських ЗМІ. Зокрема, за фактом обшуків, затримання і допитів журналістів, операторів, блогерів. Всі ці дії мають ознаки системного тиску", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Криму затримали оператора телеканалу ATR.
Радник міністра інформаційної політики з питань інформаційної політики Криму Сергій Костинський звернувся до прокуратури Криму з вимогою перевірити російські ФСБ і