ua en ru

Мінімальна заробітна плата та посадові оклади у бюджетній сфері у 2010 р. буде підвищено щонайменше 5 разів, - М.Азаров.

Мінімальна заробітна плата та посадові оклади у бюджетній сфері у 2010 р. буде підвищено щонайменше 5 разів. Про це на початку засідання уряду заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

М.Азаров відзначив, що відповідне підвищення передбачає постанова, проект якої Кабмін розгляне сьогодні.

"По-перше підвищується посадовий оклад, тарифна ставка для першого розряду єдиної тарифної сітки. Як відомо, більше 2 років ця ставка була заморожена і складала 545 грн. З 1 квітня цей показник буде поетапно підвищуватися до розміру мінімальної зарплати. Підвищення окладів отримають понад 3,5 млн працівників освіти, науки, охорони здоров'я тощо", - сказав М.Азаров.

Він також відзначив, що перерахунок посадових окладів здійснюватиметься з 1 січня 2010 р. "Працівникам бюджетної сфери буде перераховано зарплату за січень-квітень 2010 р. і різницю буде доплачено протягом травня-червня. В цілому протягом 2010 р. мінімальна зарплата та посадовий оклад в бюджетній сфері буде підвищено як мінімум 5 разів", - зазначив М.Азаров.