ua en ru

У Мінфіні США відзвітували перед сенатом про санкції проти російських мільярдерів

У Мінфіні США відзвітували перед сенатом про санкції проти російських мільярдерів Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Чиновники відомства відзвітували перед сенатом про хід реалізації санкцій програми щодо РФ

Чиновники Міністерства фінансів США відзвітували перед сенатом про хід реалізації санкцій програми щодо Росії. У відомстві заявили, що санкції ефективні і завдають реальної шкоди тим, хто потрапив під їх дії, передає прес-служба Мінфіну США.

"Наші зусилля, об'єднані з партнерами в уряді США і у всьому світі, спрямовані ясним розумінням загрози, яку Росія представляє для США, наших друзів і союзників", - заявила заступник міністра фінансів Сігал Манделкер, додавши, що санкції щодо Росії - "серед найбільш активних та ефективних".

За її словами, за період з січня 2017 року під різні санкції OFAC потрапили двісті російських юридичних і фізичних осіб, сказала заступник міністра, виділивши "Рособоронекспорт", "Євросибенерго", "Сургутнефтегаз", Олега Дерипаску, Віктора Вексельберга, Кирила Шамалова, Олексія Міллера, Андрія Костіна Андрія Акімова, Миколи Патрушева, Володимира Колокольцева. Введення санкцій зробило їх, за висловом Манделкер, "радіоактивними". Заморожені активи фігурантів "чорного списку" на "сотні мільйонів доларів".

Помічник міністра Маршалл Білінгслі заявив, що вплив рішень про введення санкцій від 6 квітня проявилося відразу ж, зокрема, згідно з публічними оцінками, сукупний статок 27 найбагатших людей Росії впала на 16 млрд доларів за один день, що торгуються в Москві акції пережили найглибше падіння за 4 роки, а рубль ослаб до мінімуму з кінця 2016 року.

Також у США вважають, що через геополітичну невизначеность страждають іноземні інвестиції в Росії.

Нагадаємо, США ввели санкції проти двох росіян, однією російською та однією словацької фірми в рамках американської програми, спрямованої проти умисним кибердеятельности.