ua en ru

Мінфін перерахував субвенцію на компенсацію перевезення пільговиків "Київпастрансом", - І.Уманський.

Міністерство фінансів України перерахувало бюджетну субвенцію на компенсацію перевезення пільговиків КП "Київпастранс". Про це повідомив журналістам у кулуарах Кабміну в.о. міністра фінансів Ігор Уманський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ситуація як з "Київпастрансом", так і з іншими подібними структурами, на жаль, ідентична. Я розумію київську міську адміністрацію, яка у цій проблемній ситуації перекладає відповідальність. ... Субвенцію на компенсацію ми вже перерахували ... Гроші перераховані, вони в місті", - запевнив І.Уманський, не уточнивши суми платежу.

Нагадаємо, профспілка "Київпастрансу" повідомляла 11 лютого ц.р, що підприємство у 2009 р. перевезло пільгових категорій громадян на суму 394,9 млн грн, з них за пільгами наданими державою - 228,1 млн грн. Проте, з бюджетів у 2009 р. на компенсацію пільгового проїзду громадян було виділено лише 46% від загальної вартості наданих послуг: з державного бюджету - 79,5 млн грн, а решта - 105 млн грн - з міського бюджету. Крім того, у 2008 р. недофінансування з бюджету за пільгове перевезення пасажирів склало близько 30 млн грн.

У 2009 р. чистий збиток "Київпастрансу" склав близько 189 млн грн, повідомляє профспілка підприємства.