ua en ru

Мінфін США готує нові санкції проти Росії

Мінфін США готує нові санкції проти Росії Фото: Стівен Мнучин анонсував нові санкції проти РФ (facebook.com/WhiteHouse)

Санкції обговорюються з ФБР у світлі розслідування "російського справи"

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки (США) спільно з Федеральним бюро розслідувань (ФБР) готує нові санкції проти Росії. Про це сказав Глава Мінфіну США Стівен Мнучин, передає Bloomberg.

За його словами, санкції обговорюються в світлі розслідування "російської справи". Мнучин пообіцяв розповісти про санації протягом "декількох тижнів".

Мнучин зазначив, що Казначейство США прийме до уваги розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про можливе втручання Російської Федерації (РФ) в президентські вибори у США в 2016 році.

Раніше про підготовку санкцій проти РФ заявили в Адміністрації президента США Дональда Трампа. Конгрес розглядає введення нових санкцій відносно Росії у відповідь на втручання в американські вибори і торішню кібератаку. У Білому домі повідомили, що вважають "очевидним" факт втручання Росії у вибори президента США в 2016 році.

Нагадаємо, в п'ятницю, 23 лютого, США розширили санкції проти Північної Кореї (КНДР). Санкційний перелік опублікований на сайті Міністерства фінансів США.