ua en ru

Мінфін РФ прогнозує зростання цін на бензин на 5% при підвищенні акцизів

Мінфін РФ прогнозує зростання цін на бензин на 5% при підвищенні акцизів Фото: міністерство фінансів Російської Федерації

Уряд РФ 16 лютого вніс на розгляд Держдуми проект закону про підвищення з квітня вартості акцизів на бензин і дизельне паливо

Міністерство фінансів Російської Федерації очікує зростання вартості бензину за рік на 5% у разі підвищення акцизу на паливо на 2 рубля на літр з квітня 2016 року. Про це заявив заступник міністра фінансів Юрій Зубарєв на комітеті Ради Федерації по бюджету і фінансових ринків, ТАСС передає.

Між тим глава Федеральної антимонопольної служби Ігор Артем'єв раніше говорив журналістам, що ціна на бензин в РФ з-за підвищення акцизів зросте десь на 2%.

Уряд РФ 16 лютого вніс на розгляд Держдуми проект закону про підвищення з 1 квітня 2016 року вартості акцизів на бензин і дизельне паливо.

Законопроект передбачає зміни у статтю 193 Податкового кодексу РФ. Як випливає з пояснювальної записки, з 1 квітня 2016 року підвищуються ставки акцизів на автомобільний бензин, прямогонний бензин, дизельне паливо і середні дистиляти.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Росії Антон Силуанов заявив, що в уряду Російської Федерації в антикризовому фонді є лише 120 млрд рублів замість закладених у план 250 млрд рублів.