ua en ru

Мінфін РФ виключає компромісне вирішення питання українського боргу

Мінфін РФ виключає компромісне вирішення питання українського боргу Антон Силуанов

Питання держборгу України міністерств глави обговорять в рамках щорічної зустрічі ради керуючих Світового банку та МВФ

Міністр фінансів Російської Федерації зберігає тверду позицію щодо українського боргу перед зустріччю з главою Мінфіну України Наталією Яресько і не має наміру йти на компроміс у цьому питанні. Про це повідомив глава профільного міністерства РФ Антон Силуанов, передає "Російська газета".

"Звичайно, у нас тверда позиція, ніяких компромісів. Треба, звичайно, зустрічатися, треба розмовляти, це завжди правильно і на користь. Ці кошти, звичайно, враховуються в обсязі Фонду національного добробуту на 2016 рік (3 млрд доларів). Це загальний обсяг фонду, в тому числі, та інвестування", - заявив він.

Як повідомляється, причина розбіжностей полягає в тому, що РФ вважає себе офіційним кредитором України, а не країною, яка знаходяться у складі приватних, з якими Україна домовилася про реструктуризацію через списання частини боргу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що питання держборгу України глави профільних міністерств обговорять в рамках щорічної зустрічі ради керуючих Світового банку та МВФ в столиці Перу.