ua en ru

Мінфін розраховує завершити реструктуризацію боргу країни 12 листопада

Мінфін розраховує завершити реструктуризацію боргу країни 12 листопада Фото: Міністерство фінансів України

Умови реструктуризації були раніше схвалені для 13 серій непогашених державних та гарантованих державою ОВДП

Міністерство фінансів України (Мінфін України) повідомляє про те, що завершення реструктуризації зовнішнього боргу України, включаючи випуск нових облігацій зовнішньої державної позики (ОВДП) для кредиторів, які мають на це право, очікується 12 листопада 2015 г. Інформацію про це прес-служба Мінфіну розмістила на його офіційному сайті.

У повідомленні йдеться, що умови реструктуризації були схвалені для 13 серій непогашених державних та гарантованих державою єврооблігацій на зборах кредиторів 14 жовтня 2015 р. При цьому, не були схвалені лише умови реструктуризації для серії ОВДП у розмірі 3 млрд дол., термін погашення яких настає в грудні 2015 р. Відповідно, власники цих облігацій не зможуть отримати нові боргові цінні папери України.

"Завершення процедури обміну облігацій означає реструктуризацію зовнішнього боргу України в розмірі 15 млрд дол. і зниження суми боргу на 20% (3 млрд дол.). Це дозволить Україні уникнути сплати боргу в розмірі 8,5 млрд дол., термін погашення якого за попереднім облігаціями настає протягом наступних 4 років", - повідомляє прес-служба Мінфіну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВФ може змінити правила кредитування, щоб виділити Україні черговий транш.