ua en ru

Мінфін розраховує заощадити понад 200 млн грн за рахунок введення єдиної системи нарахування пенсій

Міністерство фінансів України розраховує заощадити витрати державного бюджету у сумі більше ніж 200 млн грн за рахунок введення єдиної системи нарахування пенсій. Про це заявив заступник міністра фінансів України Едуард Матвійчук під час представлення у Верховній Раді України проекту державного бюджету на 2015 р., передає кореспондент РБК-Україна.

"З метою скорочення видатків з бюджету на утримання держорганів, в умовах проведення АТО, передбачено переглянути нарахування спеціальних пенсій. Настав час прийти до єдиної нарахування пенсій. Буде скасовано норма, коли можна було піти на пенсію і 10 років, сидячи вдома, отримувати пенсію у розмірі 85% від окладу та надбавку за стаж. Буде удосконалено порядок нарахування спецпенсій, які будуть такими ж, як і для всіх трудящих. Це дозволить заощадити понад 200 млн грн. І запобігти додаткові витрати з бюджету, що передбачено з 1 січня 2015 р., у розмірі 32 млрд грн", - заявив Матвійчук.

Він підкреслив, що уряд вже скоротило витрати на 2 млрд грн, скоротивши держапарат на 25%.

"Вперше за роки незалежності спостерігається такий порядок у сфері нарахування спецпенсій. Це дозволить уникнути соціальних перекосів. Також закон передбачає внесення змін у законодавство, що забезпечить рівні умови для всіх, хто бажає вступити до ВНЗ", - зазначив Матвійчук.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відкидає підвищення пенсійного віку в Україні.