ua en ru

Мінфін: перевірка отримувачів соцвиплат дозволить виявити шахраїв

Мінфін: перевірка отримувачів соцвиплат дозволить виявити шахраїв Фото: Мінфін буде перевіряти отримувачів соцвиплат

Метою верифікації є підвищення ефективності використання бюджетних коштів

Міністерство фінансів України вважає впровадження процесу верифікації соціальних виплат і пенсій важливим механізмом підвищення ефективності використання бюджетних грошей, так як унеможливить отримання виплат шахраям. Інформація про це опубліковано на офіційному сайті Мінфіну.

За словами заступника міністра фінансів Романа Качура, верифікація жодним чином не є загрозою для клієнтів банків, оскільки необхідний обсяг інформації про отримувачів соцвиплат є мінімальним, і дані не будуть використані в інтересах третіх осіб.

Зокрема, в процесі верифікації буде переглянуто дійсно всі ті гроші, які зараз виділяються Пенсійним фондом та іншими соціальними установами, що отримують справжні пенсіонери, справжні громадяни, а не "мертві душі" або шахраї. За словами Качура, це дозволить направляти фінансову підтримку держави дійсно нужденним громадянам.

Як уточнив начальник управління верифікації та моніторингу виплат Андрій Рязанцев, верифікація буде проходити електронними та телефонними засобами і не заподіє дискомфорт громадянам.

Співпрацюючи в рамках цього процесу з банками, Міністерство фінансів країни буде запитувати лише мінімальний набір даних про одержувачів соціальних виплат, яка буде використовуватися в роботі як службова і конфіденційна інформація.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінфін може відмовитися від одного з критеріїв відбору банків для бюджетних виплат.