ua en ru

Мінфін залучив 400 млн євро у ЄІБ

Мінфін залучив 400 млн євро у ЄІБ Фото: Міністерство фінансів України

Кредит призначений для проекту "Основний кредит для МСП та компаній із середнім рівнем капіталізації"

Міністерство фінансів України (Мінфін) залучило у Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) кредит на суму 400 млн євро для реалізації проекту "Основний кредит для МСП та компаній із середнім рівнем капіталізації". Інформація про це розміщена в №59 "Урядового кур'єра".

Угоду між Україною та ЄІБ було ратифіковано Верховною Радою України ще 15 липня 2015 року. На даний момент реалізація проекту знаходиться на початковій стадії, в його рамках Україна в особі Міністерства фінансів України виступає позичальником ресурсів ЄІБ.

За проектом кредитні гроші обсягом 400 млн євро будуть спрямовані через українські комерційні банки на підтримку розвитку приватного сектору економіки, проектів малого бізнесу та установ із середньою капіталізацією, а також проектів соціально-економічної інфраструктури, включаючи проекти з енергоефективності, пом'якшення наслідків змін клімату та адаптації до них.

Для реалізації проекту Мінфін буде надавати кредитні гроші відібраним банкам-учасникам для подальшого фінансування ними кредитних проектів власних клієнтів.

У повідомленні йдеться, що гроші ЄІБ можуть бути спрямовані на кредитування комерційними банками середньо - і довгострокових інвестиційних потреб (до 10 років) і середньострокового оборотного капіталу (від 2 років) підприємств приватного сектора економіки України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України вніс до переліку функцій Міністерства фінансів проведення верифікації соціальних виплат громадянам.