ua en ru

Мінфін пропонує звільнити послуги з перевезення пасажирів поїздами Hyundai від сплати ПДВ до 2017 г

Міністерство фінансів України пропонує звільнити послуги з перевезення пасажирів поїздами Hyundai від сплати ПДВ до 1 січня 2017 р. Про це йдеться в законопроекті "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення механізму справляння податку на додану вартість", текст якого опублікований на офіційному сайті Мінфіну.

Згідно з текстом законопроекту, пропонується внести доповнення до "Перехідних положеннь" Податкового кодексу України, якими встановити, що тимчасово, до 1 січня 2017 року, звільняються від обкладення податком на додану вартість операції з поставки послуг з перевезення пасажирів швидкісними поїздами категорії Інтерсіті + (денний швидкісний поїзд, який здійснює перевезення пасажирів у прямому залізничному сполученні маршрутної швидкістю 90 кілометрів на годину і більше при допустимій швидкості до 200 кілометрів на годину з вогонами1 і 2 класу з місцями для сидіння).

Також відповідним законопроектом пропонується виключити зі ст. 195 НК "Операції, що підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою" положення про те, що за нульовою ставкою оподатковуються послуги з перевезення пасажирів швидкісними поїздами Інтерсіті +.

Відзначимо, у вересні 2012 р. уряд вже виступав з аналогічною ініціативою.

Читайте також: У ВР зареєстровано законопроект, яким пропонується звільнити від сплати ПДВ послуги з перевезення пасажирів поїздами Інтерсіті +.