ua en ru

Мінфін розпочинає новий проект "Податки Просто"

Мінфін розпочинає новий проект "Податки Просто" Фото: Міністерство фінансів України (РБК-Україна)

Проект спрямований на вдосконалення та спрощення адміністрування податків

Міністерство фінансів розпочинає проект "Податки Просто", який спрямований на спрощення адміністрування податків і подання податкової звітності для платників. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Як повідомляється, Україна займає 159 місце серед 190 країн за кількістю часу, що витрачається бізнесом на підготовку податкової звітності з рейтингом Paying Taxes 2018.

Таким чином, спрощення адміністрування податків та надання звітності суб'єктами господарювання є одним з пріоритетних завдань уряду.

У ході першого засідання робочої групи, в яку увійшли представники Мінфіну, ГФС та експерти обговорили формат подальшої роботи, а також коло питань, робота над якими триватиме у форматі підгруп, зокрема питання спрощення податкової звітності по: -податку на прибуток; - податку на додану вартість; - податку на доходи фізичних осіб; - акцизного податку; - трансфертного ціноутворення; - а також підгрупа з загальних питань податкового адміністрування і попереднього заповнення податкової звітності в електронному кабінеті платників податків

Крім того, учасники зустрічі погодилися, що важливим є розширення сервісів для платників податків, які спростять і прискорять процес складання та подання звітності.

Мінфін і ГФС спрямують свої зусилля на впровадження сервісу попереднього заповнення податкових декларацій, який дозволить мінімізувати кількість помилок при заповненні декларацій і значно скоротити витрати часу платників податків.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України затвердило узагальнюючі податкові консультації по оподаткуванню банківського сектора.