ua en ru

Суд заарештував активи банку "Київ", - Мінфін

Суд заарештував активи банку "Київ", - Мінфін Фото: Банк "Київ"

З-за цього затягується передача активів банку іншій державній фінустанові - "Укргазбанку"

Міністерство фінансів України (Мінфін) повідомило про те, що активи АКБ "Київ" заарештовані судом, з-за чого затягавается процес їх передачі "Укргазбанку", - повідомляє прес-служба Мінфіну.

Нагадаємо, раніше на початку лютого 2015 р. Кабінет міністрів України вирішив вивести з ринку ПАТ "АКБ "Київ" шляхом відчуження його активів та зобов'язань ПАТ "Укргазбанк". Відповідно, в кінці того ж місяця, ФГВФО ввів тимчасову адміністрацію в банк ПАТ "АКБ "Київ" для виведення його з ринку шляхом передачі активів і зобов'язань ПАТ "Укргазбанк".

У сьогоднішньому ж повідомленні Мінфіну, говориться, що на даний момент процес передачі активів банку "Київ" банку "Укргазбанк" застопорився через "несподіваних і неприйнятних претензій щодо активів банку "Київ" в судах". Зокрема, фізична особа - власник невеликого депозиту (280 євро) в банку "Київ" спробував зірвати процес передачі активів і перешкоджати іншим вкладникам банку отримати доступ до своїх грошей, використовуючи для цього судову систему". За позовом цього вкладника, активи банку "Київ" були арештовані, що зробило процес передачі активів неможливим. Одночасно суд наклав заборону на всі активи банку "Київ", що означає також заборона на повернення залишку вкладу і цьому вкладнику.

Мінфін повідомляє про те, що продовжує сприяти завершенню цього процесу, щоб таким чином забезпечити доступ вкладникам банку "Київ" до своїх депозитів після багатьох місяців очікування з-за проблем платоспроможності банку

За даними Мінфіну, на 1 січня 2015 р. у банку "Київ" було 22 717 тис. вкладників - фізосіб, з розмірів вкладів більше 10 грн.