ua en ru

Мінфін Греції очікує черговий транш кредиту в кінці наступного тижня

Мінфін Греції очікує черговий транш кредиту в кінці наступного тижня Фото: Евклід Цакалотос

Цакалотос заявив, що проблем з виділенням траншу немає

Міністр фінансів Греції Евклід Цакалотос очікує, що черговий транш кредиту в 2 мільярди євро буде виділено в кінці наступного тижня. Про це повідомляє РИА Новости, посилаючись заяву на глави Мінфіну

Після зустрічі з главами місій кредиторів в Афінах Цакалотос заявив, що проблем з виділенням траншу немає. "Я вірю, що він буде до кінця наступного тижня", - сказав міністр журналістам.

Цакалотос повідомив, що дискусії з кредиторами йшли з питань бюджету.

"Ми обговорили в основному бюджетні заходи. Є загальна згода по цілям, де буде економія. Вони згодні, що рецесія буде менше, близько 1,3% ВВП. Як ви розумієте, вони можуть змінити дані і на більш оптимістичні, якщо добре пройде рекапіталізація банків. У дискусію повернувся оптимізм", - сказав Цакалотос.

За його словами, інститути кредиторів висловили деякі заперечення щодо цільового показника первинного дефіциту в 0,25% в цьому році і первинного профіциту в 0,5% в наступному. Кредитори хотіли б провести дискусії на технічному рівні, дійсно вжиті заходи призведуть до таких підсумками, сказав міністр.

За словами Цакалотоса, кредиторам також пояснили, що деякі теми не були прописані в проекті бюджету, тому що в уряду не було ряду даних.

"Наприклад, оподаткування фермерів буде, але не просто визначити, який дохід воно принесе, коли ми готували перший проект бюджету на початку жовтня. Тим не менш, є питання, які вимагають технічних досліджень, які будуть доходи від застосування кожної заходи", - сказав Цакалотос.

"Ми погодилися, що ми на доброму шляху до бюджету, є загальна згода. Є, звичайно, речі, які все ще потребують обговорення", - сказав він.

Цакалотос повідомив також, що кредитори не вимагали нових заходів економії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Греції прийнято закон про нові заходи жорсткої економії