ua en ru

Мінфін: державний "Укргазбанк" буде продано протягом 2 років

Мінфін: державний "Укргазбанк" буде продано протягом 2 років Фото: Артем Шевальов, заступник міністра фінансів України з питань євроінтеграції

Злиття держбанку з іншими банками буде розглянуто, але тільки після спроби його продажу

ПАТ АБ "Укргазбанк", також, як і інші невеликі банки, в капіталі яких є державна частка, будуть продані протягом наступних двох років. Про це Артем Шевальов, заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції, повідомив журналістам під час круглого столу, організованого Незалежною асоціацією банків України (НАБУ), передає кореспондент РБК-Україна.

"Два найбільших державних банки ("Ощадбанк" і "Укрексімбанк", - ред.) з-за своїх розмірів мають особливу роль, як другий і третій у країні за розміром активів. Менші держбанки держава не вважає довгостроковим інтересом. Питання виходу держави з капіталу цих банків буде вирішено протягом наступних двох років", - заявив Шевальов.

За словами заступника міністра фінансів, протягом двох років, держава буде однозначно виходити з капіталу такого роду банків і робити для цього конкретні кроки. Розглядаються варіанти повного продажу або як мінімум приватизації таких банків, в тому числі і "Укргазбанку".

Шевальов: "Злиття або поглинання "Укргазбанку"- не пріоритет. Це один зі сценаріїв, але він буде розглядатися тільки після результатів реалізації першого сценарію - продажу інвестору державної частки".

За даними Національного банку України (НБУ) держава в особі Міністерства фінансів України володіє 94,9409% у статутному капіталі банку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укргазбанк" достроково погасив кредити рефінансування НБУ на загальну суму 1 млрд 320,9 млн гривень.