ua en ru

Мінфін допускає зниження рентних ставок на видобуток вуглеводнів

Мінфін допускає зниження рентних ставок на видобуток вуглеводнів Фото: Олена Макеєва допускає зниження ставок уже через рік

Також у Мінфіні допустили можливість встановлення в Україні єдиної ставки на видобуток в незалежності від глибини знаходження покладів.

Міністерство фінансів України допускає подальше зниження рентних ставок та встановлення єдиної ставки на видобуток вуглеводнів незалежно від глибини знаходження покладів. Про це сьогодні в ході Українського енергетичного форуму, організованого Інститутом Адама Сміта, повідомила заступник міністра фінансів України Олена Макеєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розуміємо, що сьогодні змінилися умови, сьогодні вже не 2015 рік, і є дуже багато зовнішніх факторів, які впливають на Україну і на ті рішення, які повинні прийматися сьогодні в Україні. Тому, очевидно, нам потрібно повертатися уже в цьому році до нашої дискусії, знову проводити дослідження і відслідковувати світові тренди і, напевно, переглядати наші рішення щодо подальшого зниження ставок", - сказала вона.

"По-перше, з якої дати ми можемо проводити подальше зниження ставок - з першого січня 2018 року або раніше - з першого січня 2017 року, тобто вже через рік, і, можливо, ці ставки будуть знижені ще більше, а не так як ми разом з вами домовилися в минулому році до 20 і 10% відповідно", - додала заступник міністра.

Макєєва також допустила можливість встановлення в Україні єдиної ставки на видобуток в незалежності від глибини знаходження покладів.

Нагадаємо, раніше Міністерство енергетики та вугільної промисловості пропонує у літній період платити ренту на видобуток газу в розстрочку.