ua en ru

Міненерго завершило підготовку проекту енергетичної стратегії України

Міненерго завершило підготовку проекту енергетичної стратегії України Фото: Міненерго

Проект нової стратегії повинен схвалити Кабмін до кінця червня

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України (Міненерго) заявили про завершення доопрацювання проекту Нової енергетичної стратегії України до 2035 року. Про це повідомили в прес-службі відомства.

"31 травня в Міненерго завершено доопрацювання проекту Нової енергетичної стратегії України до 2035 року: "Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, підготовлений документ є базовим документом державної енергетичної політики, визначає цілі розвитку енергетичного сектору у відповідності з потребами економічного і соціального розвитку на період до 2035 року, а також формулює завдання органів виконавчої влади в сфері управління енергетичним сектором

Планується, що проект нової стратегії буде схвалений відповідним розпорядженням Кабміну до кінця червня 2017 року. Після цього уряд почне напрацювання плану заходів реалізації стратегії, відповідно до визначених нею періодами до 2020, 2025 і 2035.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 18 травня 2017 року Кабмін прийняв рішення про ліцензування експорту з України кам'яного вугілля марки антрацит.