ua en ru

Міненерговугілля створило три оперативних штаби для реалізації важливих енергетичних проектів

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України повернулося до практики створення штабів, покликаних проводити загальну координацію будівництва важливих об'єктів енергетичної сфери. Про це повідомляє прес-служба Міненерговугілля.
На сьогодні відповідними наказами Міністерства енергетики та вугільної промисловості України створено три оперативні штаби:
- "Оперативний штаб з будівництва лінії електропередачі 750 кВ для видачі потужностей Рівненської та Хмельницької атомних електростанцій: ПЛ 750 кВ Рівненська АЕС - Київська з розширенням ПС 750 кВ "Київська" та заходами ПЛ 750 кВ". Загальна вартість будівництва - 1 млрд 568 млн 132 тис. грн;
- "Оперативний штаб з будівництва першої черги Дністровської ГАЕС у складі 3-х гідроагрегатів". Загальна вартість будівництва - 8 млрд 457 млн 565 тис. 700 грн;
- "Оперативний штаб з будівництва лінії електропередачі 750 кВ Запорізька АЕС - Каховська з підстанцією 750 кВ "Каховська" та заходами повітряних ліній 330 кВ". Загальна вартість будівництва 4 млрд 893 млн 240 тис. 300 грн.
Як підкреслили в прес-службі Міненерговугілля, діяльність оперативних штабів сприятиме налагодженню продуктивної взаємодії між Міненерговугілля, іншими причетними міністерствами, відомствами, замовниками будівництва, проектними та підрядними організаціями, органами місцевої влади, а також скороченню термінів узгодження рішень та підвищення їх ефективності.
Головою зазначених оперативних штабів призначено директора Департаменту стратегічної політики, інвестицій та ядерно-енергетичного комплексу Микиту Константінова.