ua en ru

Міненерговугілля вважає за необхідне забезпечити охорону всіх АЕС України

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України вважає за необхідне забезпечити охорону всіх атомних електростанцій країни.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України вважає за необхідне забезпечити охорону всіх атомних електростанцій країни. Про це на брифінгу заявив голова міністерства Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Забезпечення режиму фізичного захисту, охорони АЕС України здійснюється у відповідності з міжнародною конвенцією про фізичний захист ядерного матеріалу та (відповідно) з законами України: Про фізичний захист ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів, інших джерел іонізуючого випромінювання; Про внутрішніх військах МВС; Указу Президента України від 16 жовтня 2012 р. №600; Про рішення РНБО України від 16 жовтня 2012 р. про нову редакцію проектної загрози ядерних установок...", - сказав Ставицький.

За його словами, охорона ядерних установок та ядерних матеріалів має на меті не допустити їх захоплення і руйнування. Підрозділами фізичного захисту українських АЕС забезпечується посилений режим оборони даних об'єктів.

Також Ставицький зазначив, що внутрішні війська забезпечують безперервну захисту об'єктів АЕС, яка триває до закінчення опалювального сезону. Він підкреслив, що "достатньо сил, щоб не допустити захоплення АЕС".