ua en ru

Міненерговугілля планує до кінця 2013 р. укласти чотири угоди про СРП

Міністерство енергетики і вугільної промисловості планує до кінця 2013 р. укласти чотири угоди про спільний розподіл продукції. Про це повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький під час виступу у м. Лех (Австрія)в рамках Щорічного енергетичного форуму, повідомляє прес-служба відомства.

"У трьох проведених торік конкурсах на укладення угод про розподіл продукції перемогли Shell, Chevron і ExxonMobil. Ми плануємо до кінця поточного року на додаток до вже діючих двох угод про розподіл продукції укласти ще мінімум чотири", - повідомив Ставицький.

Крім того, він додав, що у результаті укладання цих угод через чотири-п'ять років інвестори зможуть почати експорт українського газу до Європи, а до середини наступного десятиліття Україна може стати нетто-експортером газу.

"У цій ситуації важливим для інвесторів є забезпечення вільного доступу до трубопроводів і газових сховищ, що гарантується як нашими зобов'язаннями країни-члена Енергетичного співтовариства, так і національним законодавством. Виконуючи положення Енергетичного співтовариства та інших міжнародних договорів, ми очікуємо виконання своїх зобов'язань і нашими сусідами-членами ЄС. Насамперед, це стосується безперешкодного здійснення реверсних поставок газу в Україну через територію держав ЄС", - додав Ставицький.

Читайте також: Shell в найближчі 3-5 років інвестує 410 млн дол. в Юзівське родовище