ua en ru

Міненерговугілля не виключає приватизацію української газотранспортної системи

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України не виключає приватизацію української газотранспортної системи. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Чи буде приватизація, можна буде говорити тільки після прийняття закону. Але законопроект дозволяє проводити приватизацію" - сказав Ставицький.

За його словами, тільки після прийняття законопроекту буде йти мова про конкретні пропозиції про приватизацію або інших видах реформування НАК "Нафтогаз".

Що стосується двостороннього або тристороннього консорціуму, то міністр зазначив, що це питання буде вирішено в цьому році.

"Коли буде прийнятий закон, ми будемо розглядати різні варіанти. Ми ведемо не тільки тристоронні або двосторонні переговори, але і інші переговори. А цей закон дасть можливість зацікавленим компаніям та інвесторам взяти участь у переговорах. А якщо говорити про якихось махінаціях, то хочу вас запевнити, що уряд стояло і стоїть на тому, що всі процедури щодо приватизації або інших справ навколо Нафтогазу мають відбуватися максимально прозоро".

Читайте також: Кабмін вніс у Раду законопроект про реформування "Нафтогазу"