ua en ru

Міненерговуглепром в 2012 р. планує залучити 3,726 млрд грн інвестицій у вуглевидобуток

Міністерство енергетики та вугільної промисловості в 2012 р. планує залучити 3,726 млрд грн інвестицій у вуглевидобуток. Про це в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр" заявив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Попович.

"У 2011 р. на технічне переоснащення і модернізацію вугледобувних підприємств через альтернативні механізми надійшло 1,7 млрд грн інвестицій, або на 129 млн більше, ніж у 2010 р. У 2012 р. плануємо залучити 3,726 млрд грн інвестицій. Зокрема, шляхом кредитування, випуску облігацій вугледобувних держпідприємств, співпраці з іноземними компаніями", - заявив Попович.

Він підкреслив, що залучення приватних інвестицій у шахти, які раніше фінансувала держава, дасть змогу перерозподіляти бюджетні кошти на інші державні вугледобувні підприємства, що підвищить їх інвестиційну привабливість та сприятиме збільшенню вуглевидобутку.

За словами Поповича, саме недержавні інвестиції у технічне переоснащення шахт дадуть змогу збільшити вуглевидобуток на 26,7 млн тонн.

Посадовець також зазначив, що найближчим часом уряд має затвердити перелік об'єктів ПЕК, що перебувають у держвласності і можуть надаватися в оренду або концесію.

Нагадаємо, видобуток вугілля в Україні у 2011 р. збільшився на 8,8% - до 81,8 млн тонн.