ua en ru

Міненерговуглепром підвищив ціновий коридор на бензин марки А-95 з 9,5 грн/л до 9,75 грн/л

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України рекомендує учасникам ринку дотримуватися верхньої межі цінового коридору 9,75 грн/л на бензин марки А-95, і 9,25 грн/л на дизельне паливо, підвищивши ціновий коридор на 0,25 грн - з 9, 5 грн/л на бензин А-95 і 9,0 грн/л на дизельне паливо. Таке рішення прийнято за результатами засідання експортно-аналітичної групи міністерства, повідомляє прес-служба Міненерговуглепрому.
"На сьогоднішній день ринок є насиченим, дефіциту немає, розробляється прогнозний баланс спільно з учасниками ринку. У той же час держава докладає значних зусиль для того, щоб внести свою частку в насичення цього ринку", - зазначив заступник директора департаменту з питань нафтової, газової , торф'яної, нафтопереробної промисловості та альтернативних видів палива Костянтин Бородін.
Він зазначив, що "Нафтогаз Україна" найближчим часом за дорученням міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойко закупить 100 тис. тонн світлих нафтопродуктів і 100 тис. тонн нафти для подальшої переробки.
Нагадаємо, попередні кордони були встановлені експертно-аналітичною групою з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів 11 березня 2011 р.