ua en ru

У Міненерго заявили про зменшення вдвічі заборгованості по зарплаті на держшахтах

У Міненерго заявили про зменшення вдвічі заборгованості по зарплаті на держшахтах Фото - Pixabey

Вугледобувним підприємствам виплачено 4,17 млрд гривень зарплати

Прострочена заборгованість по заробітній платі перед працівниками державних вугледобувних підприємств в жовтні зменшилася на 55,4%, і на кінець жовтня склала 86,8 млн грн (на 107,9 млн грн менше, ніж на початку жовтня). Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

Зокрема, зазначається, що за 10 місяців 2017 року державним вугледобувним підприємствам виплачено 4,17 млрд грн заробітної плати з нарахуваннями.

За даними видання, в Міністерстві підкреслили, що за рахунок держбюджету шахтам виплачено 1,66 млрд грн (близько 40%). Тоді як 60,2% виплаченої зарплати (понад 2,5 млрд грн) – це кошти від реалізації шахтами вугільної продукції.

Згідно з повідомленням, за 10 місяців 2017 року порівняно з аналогічним періодом 2016 року заборгованість по зарплаті знизилася на 76,5 млн грн, або на 21,3%.

Як відомо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості з 1 листопада 2017 року підвищило ціну на вугілля для державних видобувних підприємств з 2200 грн до 2425 грн за тонну. Голова Професійної спілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов зазначив, що таке підвищення матиме позитивний вплив на рівень виплати заробітної плати шахтарям.

"Враховуючи те, що бюджет фінансується дуже і дуже погано, підвищення ціни на вугілля дасть нам можливість покращити стан з виплатами заробітної плати для шахтарів", — зазначив експерт.