ua en ru

Міненерго створило робочу групу по впровадженню нового ринку електроенергії

Міністерство енергетики України створило робочу групу з впровадження нового ринку електроенергії. Про це в ході 6-го міжнародного Українського енергетичного форуму повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелік, передає кореспондент РБК-Україна.

"Створена робоча група по впровадженню нового ринку електричної енергетики. Ми домовилися з Комітетом, паном Мартиненка про те, що в цю групу входять близько шести депутатів Верховної Ради, які готують документ, закон до прийняття нашими парламентаріями і дуже б хотіли попередньо запросити, щоб така домовленість була, щоб в цю групу увійшли представники європейського співтовариства", - сказав Светелік.

"Я б хотів запросити і сьогодні офіційно сказати, якщо тут є представники європейського співтовариства, то вони зможуть працювати в нашій групі з впровадження нового ринку електричної енергетики", - додав чиновник.

Крім цього, заступник міністра висловив надію на співпрацю з європейськими країнами у сфері двосторонніх поставок електроенергії.

"У нас практично готова аукціонна майданчик, ми сподіваємося, що приймемо європейську, що у нас не буде проблем з нашими європейськими сусідами по взаємним поставкам електричної енергетики", - зазначив Светелік.

Нагадаємо, в лютому Світовий банк виділив Україні 378 млн дол. на реформування ринку електроенергії.