ua en ru

У Міненерго повідомили, що під загрозою електропостачання 40% споживачів Херсонської і Миколаївської обл

У Міненерго повідомили, що під загрозою електропостачання 40% споживачів Херсонської і Миколаївської обл Фото: міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин

Одна лінія може бути відновлена сьогодні

Через підрив електроопор в Чаплинці під загрозою виявилося електропостачання 40% споживачів Херсонської та Миколаївської областей. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

"Станом на сьогодні в результаті пошкоджень ліній та підстанцій енергосистема вимушено зупинила постачання електрики в двох районах Херсонської області, АР Крим, також виникла небезпека для постачання 40% споживачів Херсонської та Миколаївської областей", - йдеться в повідомленні.

Внаслідок аварії диспетчери "Укренерго" змушені були змінити завантаження українських електростанцій, зменшити навантаження на атомні станції, та додатково завантажити ТЕС, а відтак збільшити спалювання дефіцитного вугілля.

Зазначається, що ремонтні бригади розпочали роботу на перших двох лініях, проведені роботи з заземлення, щоб убезпечити людей.

За умови безперешкодного та безпечного доступу ремонтного персоналу протягом доби роботу однієї з 4-х ліній, що були пошкоджені на півдні України може бути відновлено.

Нагадаємо, у Криму ввели графіки аварійних відключень електропостачання.