ua en ru

Міненерго планує скорочення адмінперсоналу у вугільній галузі

Міненерго планує скорочення адмінперсоналу у вугільній галузі Фото: Володимир Демчишин

Міністерство енергетики та вугільної промисловості планує скорочення адміністративного персоналу у вугільній галузі. Про це в ході брифінгу повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Третя частина цієї програми, це досить складна частина для профспілок, це оптимізація. На даний момент на цих 35 шахтах працює 52 тис. осіб, у тому числі шахтарів, при чому більша частина працює в адмініструванні... Тому чим менше цих прошарків буде, тим краще", - сказав Демчишин.

"Ця оптимізація спрямована на два напрямки - це зменшення адміністративного персоналу, оптимізація по всьому виробничому ланцюжку", - додав міністр.

Нагадаємо, заступника голови комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Ігоря Насалика, в Україні всі енергетичні структури збиткові.

"Всі енергетичні структури є збитковими. Наприклад, "Центренерго" протягом січня-лютого завдало шкоди державі у розмірі півмільярда гривень", - заявив Насалик.